Onze wachtlijst staat vol dus we kunnen jammer genoeg geen nieuwe aanvragen inplannen. Gelieve begin 2025 contact op te nemen met ons.
We richten ons voornamelijk naar mensen met een psychotische kwetsbaarheid die nog begeleiding wensen op meerdere levensdomeinen (dagactiviteit/medicatie/budgetbeheer/gezondheid).
Belangrijke voorwaarden zijn :
De aanvraag wordt gestart door een recent medisch verslag op te sturen.
Dit kan op verschillende manieren:
Op basis van dit verslag beslist onze psychiater Dr. Erik Thys of je uitgenodigd wordt voor een intakegesprek.
Indien ja, wordt een aanmeldingsformulier naar jou gestuurd dat door jezelf en je verwijzer wordt ingevuld. Eens we dit hebben ontvangen, maken we een afspraak voor een intakegesprek.
Er worden 2 intakegesprekken gepland : 1 bij de psychiater en 1 bij 2 leden van het begeleidend team. Deze 2 afspraken proberen we wel aansluitend op dezelfde dag te plannen.
Tijdens het gesprek met de begeleiding wordt er uitleg gegeven over de werking van ons beschut wonen en de verwachtingen naar jou toe. We overlopen samen het aanmeldingsformulier waarin gepeild wordt naar jouw verwachtingen, motivatie, zelfredzaamheid, familiale en financiële situatie.
De dokter richt zich tijdens het intake gesprek meer op je medische achtergrond en vorige (eventuele) opnames.
Je kandidatuur wordt vervolgens besproken op de eerstvolgende teamvergadering. Je wordt persoonlijk verwittigd van onze beslissing en indien je kandidatuur werd aanvaard, zetten we je op onze wachtlijst.
Hoelang je zal moeten wachten is op voorhand moeilijk te zeggen en hangt af van het aantal mensen op de wachtlijst voor jou en voor welke “formule” je hebt gekozen binnen ons beschut wonen.
Het is zeker aan te raden om ook eens te informeren bij de andere projecten beschut wonen In Brussel. Een overzicht van deze projecten vind je op https://pfcsm-opgg.be
Indien er een plaats vrij komt die ons geschikt lijkt voor jou, word je uitgenodigd om deze te bezoeken en kennis te maken met de begeleiding.
Voor je effectief verhuist overlopen we met jou enkele belangrijke documenten zoals de verblijfsovereenkomst en ons huishoudelijk reglement.
Mandragora is een bicommunautair project beschut wonen van 61 plaatsen,
erkend door de GGC (gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie).
Iriscare beheert het beleid en de financiering van beschut wonen.