Mandragora_Logo

Opperstraat 73

1050 Brussel

02/514.33.17

bw.mandragora@psc-elsene.be

Aanbod

Mandragora heeft 61 plaatsen beschut wonen, voornamelijk in Elsene, één van de 19 Brusselse gemeentes, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, heeft veel winkelmogelijkheden en een bruisend uitgaans- en cultureel aanbod.

Gemeenschapshuizen

Er zijn 22 plaatsen verdeeld over drie gemeenschapshuizen. Elke bewoner beschikt over een eigen kamer en deelt een leefruimte, keuken en badkamer(s) met 1, 5 of 6 andere bewoners. Sommige huizen beschikken over een tuin of terras. Wekelijks is er een bewonersvergadering met de begeleiding en vindt er een gezamenlijk kookmoment plaats.

Pensionhuizen

Daarnaast zijn er nog twee gemeenschapshuizen waar meer ondersteuning en begeleiding voorzien wordt voor telkens 6 bewoners. Dit noemen we Pensionhuizen. Hier worden er gezamenlijke boodschappen gedaan, komt er dagelijks iemand van begeleiding langs en worden er maaltijden voorzien. Er is geen permanente aanwezigheid van personeel in het huis.

Individuele woningen

Mandragora beschikt ook over een gebouw met 7 studio’s. Daarnaast zijn er nog 20 plaatsen individueel beschut wonen in appartementen of studio’s. Hiervan biedt Mandragora 5 plaatsen aan en worden de andere plaatsen door de bewoners zelf voorzien.

Omkadering

Een wekelijks huisbezoek wordt met de begeleiding gepland. Naast de huisbezoeken en/of gezamenlijke kookmomenten kan je beroep doen op de begeleiding voor hulp bij administratie, huishoudelijke taken, vrijetijdsbesteding en dagactiviteiten. Naast de vaste begeleiders is er een activiteitenmedewerker aanwezig, poets- en technisch personeel.