Mandragora_Logo

Opperstraat 73

1050 Brussel

02/514.33.17

bw.mandragora@psc-elsene.be

Opnameprocedure

Voorwaarden

We richten ons voornamelijk naar mensen met een psychotische kwetsbaarheid die nog begeleiding wensen op meerdere levensdomeinen (dagactiviteit/medicatie/budgetbeheer/gezondheid).

Belangrijke voorwaarden zijn :

  • dat je reeds een zekere periode stabiel bent en geen continue aanwezigheid van de begeleiding nodig hebt
  • dat je beschikt over een dagactiviteit of je bereid bent deze samen met ons te zoeken
  • dat je bereid bent de voorgeschreven medicatie te nemen en regelmatig op consultatie te gaan bij de dokter.

Intake

De aanvraag wordt gestart door een recent medisch verslag op te sturen.

Dit kan op verschillende manieren:

 

Op basis van dit verslag beslist onze psychiater Dr. Erik Thys of je uitgenodigd wordt voor een intakegesprek.

Indien ja, wordt een aanmeldingsformulier naar jou gestuurd dat door jezelf en je verwijzer wordt ingevuld. Eens we dit hebben ontvangen, maken we een afspraak voor een intakegesprek.

Er worden 2 intakegesprekken gepland : 1 bij de psychiater en 1 bij 2 leden van het begeleidend team. Deze 2 afspraken proberen we wel aansluitend op dezelfde dag te plannen.

Tijdens het gesprek met de begeleiding wordt er uitleg gegeven over de werking van ons beschut wonen en de verwachtingen naar jou toe. We overlopen samen het aanmeldingsformulier waarin gepeild wordt naar jouw verwachtingen, motivatie, zelfredzaamheid, familiale en financiële situatie.

De dokter richt zich tijdens het intake gesprek meer op je medische achtergrond en vorige (eventuele) opnames.

Je kandidatuur

Je kandidatuur wordt vervolgens besproken op de eerstvolgende teamvergadering. Je wordt persoonlijk verwittigd van onze beslissing en indien je kandidatuur werd aanvaard, zetten we je op onze wachtlijst.

 

Hoelang je zal moeten wachten is op voorhand moeilijk te zeggen en hangt af van het aantal mensen op de wachtlijst voor jou en voor welke “formule” je hebt gekozen binnen ons beschut wonen.

 

Het is zeker aan te raden om ook eens te informeren bij de andere projecten beschut wonen In Brussel. Een overzicht van deze projecten vind je op https://pfcsm-opgg.be

 

Indien er een plaats vrij komt die ons geschikt lijkt voor jou, word je uitgenodigd om deze te bezoeken en kennis te maken met de begeleiding.

 

Voor je effectief verhuist overlopen we met jou enkele belangrijke documenten zoals de verblijfsovereenkomst en ons huishoudelijk reglement.