Mandragora_Logo

Opperstraat 73

1050 Brussel

02/514.33.17

bw.mandragora@psc-elsene.be

Activering

Een van de belangrijkste doelstellingen van Beschut Wonen is om onze bewoners handvaten te bieden om een bevredigend en autonoom leven te leiden.

Aangezien activering bijdraagt tot empowerment en zelfstandigheid, beschouwen we het als een centraal onderdeel van onze werking.

 

Activering gebeurt
op vlak van

WERK

We helpen onze bewoners bij hun zoektocht naar voltijds en deeltijds (vrijwilligers)werk door samen naar vacatures te zoeken en door bijbehorende cv’s en motivatiebrieven met hen op te stellen.

Ook kunnen we de bewoners in contact brengen met partnerorganisaties gespecialiseerd in reguliere en gespecialiseerde loopbaanbegeleiding

OPLEIDING

Wilt u een beroepsopleiding volgen? Denk je er misschien aan om het reguliere schoolcurriculum af te ronden? Of wil je gewoon klarinet leren spelen?

Wat je ook wilt leren, wij zijn er om je te helpen bij het vinden van de meest kwalitatieve, dichtstbijzijnde en meest betaalbare opties.

CULTUUR

Toegang tot cultuur is een essentieel element van een gelukkig en zinvol leven en ook een geweldige manier om contact te maken met andere mensen in onze buurt en stad.

Daarom zorgen we ervoor dat we regelmatig bioscopen, theaters, opera’s en musea bezoeken. Daarbovenop nemen we deel aan artistieke projecten die worden aangeboden door culturele instellingen in onze buurt.

SPORT

We zorgen ook voor onze ziel en ons lichaam door middel van fysieke activiteiten. U bent van harte welkom om deel te nemen aan onze dagelijkse wandelingen of wekelijkse zwemsessies.

Elke week wordt er ook een waaier aan sportactiviteiten (o.a.: voetbal, tafeltennis en yoga) aangeboden door het psychosociaal centrum Sint-Alexius.

Als er een bepaalde discipline is waarin je geïnteresseerd bent, gaan we samen op zoek naar een plek waar je deze voor een betaalbare prijs en in de nabijheid van je woning kunt uitoefenen.